Tapijt

Bij tapijt kunnen we onderscheid maken tussen de diverse productietechnieken en het materiaal dat gebruikt wordt. De meest voorkomende materialen die gebruikt worden voor het vervaardigen van tapijt zijn natuurlijk wol en katoen. Om bij aankoop te kunnen zien welke bestanddelen en materialen er zijn verwerkt in het tapijt, moet u even het inlegvel met de technische gegevens (is per tapijtsoort aanwezig) bekijken of u kijkt even op de keurstempel die achterop het tapijt gedrukt is. Deze keurstempel kan wel per fabrikant verschillen. Ook uw tapijtspecialist kan aan de hand van uw wensen precies beoordelen welke soort bij u en bij uw interieur past.

Om alle informatie van de diverse verschillende merken tapijt hebben de tapijtproducenten en de leveranciers de handen ineen geslagen en op iedere tapijtsoort een PIT-systeem gegeven, hierdoor kunnen consumenten makkelijk dooreenvoudig ontworpen symbolen de belangrijkste informatie van het soort tapijt verkrijgen. De productietechnieken voor tapijt die de laatste jaren erg zijn verbeterd, maar ook de verschillende methoden van leggen maken het mogelijk om nagenoeg ieder ontwerp te maken in een tapijt en net zoals bij een siergrindvloer kun je met tapijt naadloze randen maken en diverse kleurwissels in de vorm van vloerontwerpen maken zodat je helemaal je eigen vloer kunt samenstellen. Synthetisch tapijt is in de meeste gevallen goedkoper dan tapijt wat vervaardigd is van natuurlijke materialen, maar dat wil niet zeggen dat het synthetisch tapijt minder van kwaliteit is want dat is eigenlijk sterk afhankelijk van de uiteindelijke toepassing. Ieder interieur heeft zijn eigenschappen wat betreft vervuiling, belasting en loopverkeer. Al deze eigenschappen bij elkaar opgeteld bepalen de uiteindelijke keus van het soort tapijt.

De warme tinten die momenteel erg in zijn, zijn natuurlijk ook te verkrijgen in bijna iedere tapijtsoort. Neem bijvoorbeeld eens de warme vanillekleuren of voel eens de warmte uitstraling van de diverse natureltinten en aardetinten. Tapijt voelt zacht aan de voeten en zoals eigenlijk ieder vloertype heeft ook tapijt zijn eigen karakter. Mensen die houden van warme voeten, veerkrachtig lopen en natuurlijk de geluidsdempende eigenschappen kiezen voor tapijt. Tapijt is de meest behaaglijke vloerbedekking die er bestaat, het voelt lekker warm aan de voeten en het loopt zacht. Ook met tapijt zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden. Tapijt is ook leverbaar als losse verhuisbare tapijttegels.

Een tapijt kan op nagenoeg iedere ondervloer worden aangebracht wel is het verstandig om de een slechte ondervloer te egaliseren en om een ondertapijt toe te passen omdat dit de levensduur van het tapijt verlengd en zo ook het plezier dat u zult ondervinden van het tapijt. Tapijt wordt ook vaak gecombineerd met een siergrindvloer omdat ze allebei dezelfde warme en decoratieve uitstraling hebben en natuurlijk vanwege de hoogte.

De prijzen voor diverse soorten tapijt lopen nogal uiteen en zijn vaak ook nog eens verschillend bij de diverse vloerenleveranciers. Kiest u voor figuren en ontwerpen in het tapijt dan zal de prijs uiteraard een stuk hoger uitkomen. Wij adviseren dan ook om uw goed te laten informeren over de diverse mogelijkheden en kijk goed van wat er daadwerkelijk op uw offerte staat vermeld want dat voorkomt een vervelende discussie achteraf.

Tapijt kan ook op de trap!

Tapijt als trapbekleding

Een traploper geeft de trap een heel ander tintje. Door toepassing van een traploper kun gezien de vele mogelijkheden in kleur en vorm een trap naar je eigen wensen laten maken. Uiteraard is het wel belangrijk dat de traploper deskundig wordt gemonteerd i.v.m. afwerking en levensduur. Een ander voordeel van een traploper is dat je deze als vlakke vloerbedekking kunt door laten lopen op bijv. de bovenverdieping op zolderkamer. Een traploper kun je ook toepassen in bijvoorbeeld een hal of portaal. De roedes die worden gebruikt als montage afwerking zijn uiteraard ook afgestemd op de huidige generaties traplopers. Van nikkel tot brons en van messing naar aluminium. Dik of dun, rond of driehoekig, bijna alles is mogelijk. Een combinatie van een ronde messing roede op een donker gelakte trap geeft uw entree een bijzondere uitstraling waar u niet gauw verveeld van zult raken. Ook de diverse natureltinten zoals kokos en vanille en zandkleur geven uw trap een heel ander gezicht.