Egaliseren ondervloer

Voor een perfecte vloer is aandacht voor de correcte installatie van de vloerbedekking essentieel. Forbo biedt een assortiment hoogwaardige installatieproducten waarmee u het gewenste resultaat kunt bereiken. Belangrijke factoren tijdens de installatie van een vloer zijn:

Voorbewerking ondervloer

De installatie van een vlakke vloerbedekking van Forbo begint bij de ondervloer, die droog, hard en glad moet zijn. Egaline of MDF-plaatmateriaal zijn perfecte systemen voor het egaliseren van ondervloeren. Het oppervlak moet worden geschuurd en gestofzuigd. Bij eventuele isolatie moeten twee dunne lagen Forbo Seal worden aangebracht.

Installatieplan

Het is belangrijk een goed plan te maken voordat u begint met de installatie. Ruimtes, materialen en ondervloeren moeten ten minste een temperatuur hebben van 17°C. Laat de materialen ten minste een nacht voor installatie liggen om te acclimatiseren.

Afschrijven en snijden

Een goed begin is het halve werk: besteed extra aandacht aan de eerste baan vloerbedekking! Een set professionele hulpmiddelen draagt bij aan een perfect resultaat.

Hechting

Een perfect geïnstalleerde vloer vereist perfecte hechting. Voor het lijmen van Marmoleum op de ondervloer wordt Elastocol geadviseerd. Rol het oppervlak, eerst in de breedte, dan in de lengte. Verwijder eventueel overtollige lijm. Maak de naden eventueel passend met behulp van de Forbo Trimmer.

Leg de baan in de natte lijmlaag en druk hem goed aan, met name de uiteinden van de baan. Rol het oppervlak met een wals, eerst in de breedte, dan in de lengte. Verwijder eventueel overtollige lijm. Ventileer de ruimte na installatie zodat de lijm kan drogen. Gebruik of belast de pas geïnstalleerde vloer bij voorkeur niet totdat de lijm voldoende is uitgehard, wat normaal gesproken ongeveer twee dagen duurt.

Lassen

Dit kan worden gedaan ter verhoging van de hygiëne of ter decoratie. Als de lijm gedeeltelijk is uitgehard, meestal is dat de volgende dag, kan de vloer worden gelast met het gepatenteerde lassysteem van Forbo.